10 Kilogram

Voor de opdracht ’10 kilogram’ heb ik een onderzoek gedaan onder de groep pubers tussen 16 en 18 jaar en onderzocht wat zij nu missen bij hun favoriete bezigheid. Bij vier middelbare scholen, havo en vwo, heb ik interviews en enquêtes gehouden. Hieruit werd duidelijk dat de meesten zich toch wel het meest bezighouden met feestjes en avonden buiten zijn met vrienden. Voor deze groep die de 18+ grens nog niet behaald heft gebeurt dit vaak met een stiekem meegenomen drankje. Meestal ieder voor zich.
Het product dat ik voor deze doelgroep bedacht heb en meerdere malen getest is een vierledige drankdispenser. Het is een vest waarin je vier compartimenten vindt waar verschillende soorten drank in kunnen. Elk compartiment heeft een isolatiehoes waar een koelelement in kan en een zak drank van maximaal 3 liter. Je sluit de drankzak aan op het kraantje en laat het geheel in het vest zakken.

De pubers kunnen zo lekker een drankje met elkaar drinken zonder dat er overal flessen slingeren. Bovendioen kan er een jas overheen zodat het niet provoceert. Doordat je met elkaar deelt ontstaat snel meer sfeer en verbinding dan wanneer ieder voor zich drank gaat halen.