The Future of Meat

Ik ben in 2014 benaderd door Anna om een decor en de props daarvoor voor haar eindexamenfilm te ontwerpen en te bouwen. Dit moest in een zeer korte tijd. Het is natuurlijk een eer als een eindexamenstudent voor zijn afstudeerproject met zo’n vraag naar je toe komt. Samen met Marcel en Daan heb ik de klus aangenomen.

In een maand tijd hebben we een decor ontworpen en gemaakt dat demontabel is met twee props. Bij dit project ben ik er voor het eerst achter gekomen hoe anders het is als je voor en met een team werkt van 20 man. Iedereen heeft een mening en wil iets specifieks en vaak wordt dit bedacht gaandeweg het proces en doorgegeven als je al halverwege bent. Alle uiteenlopende meningen over kleur, hoogte, looks, en buget. Allemaal met goede redenen en aan mij de vraag om het te verwerken in het ontwerp.

Dit project heeft me geleerd om goed te luisteren maar ook waar nodig is in te grijpen als je ziet dat iets echt niet gaat.