Opnieuw Spelen

Opnieuw spelen is gericht op pubers en volwassenen. De bedoeling is om deze doelgroepen op een openbare locatie waar ze moeten wachten, denk aan het centraal station maar ook een bioscoop of een willekeurige wachtruimte, weer te laten spelen met elkaar.

Het dagelijkse en gebruikelijke beeld is dat men direct de telefoon pakt wanneer er een moment is waar je niks te doen hebt. Met deze gewoonte sluit je jezelf totaal af van het leven om je heen.

Opnieuw spelen is een apparaat dat geïnspireerd is op het spelletje ‘het labyrint’. Het labyrint bedien je echter in je eentje in tegenstelling tot ‘opnieuw spelen’; deze bedien je met z’n tweeën. Eén doet de zijwaartse beweging en één de voorwaartse beweging.

‘Opnieuw spelen’ is getest bij Wolff cinema in Utrecht en functioneert het best als het centraal in een wachtruimte geplaatst wordt, zodat het goed opvalt. Er is echter wel een kleine kanttekening als het spel met enthousiasme wordt gespeeld: het geluidsniveau in de ruimte wordt beduidend hoger!.