Afstand overbruggen

Het is verschrikkelijk dat mensen in de 21e eeuw nog kilometers moeten lopen om water te halen. Er worden op verschillende plekken putten geslagen om dit zo veel mogelijk te beperken maar het komt op de dag van vandaag nog te vaak voor.

Naar aanleiding van de foto van drie kindjes die met hun jerrycans klaar staan om water te gaan halen heb ik dit product bedacht. Ik kan de afstand niet verkorten van put naar het huis en water op je hoofd dragen is logisch want zo is de kracht het beste over je lichaam verdeeld. Maar als je als kind ruim een uur lopend met een paar vriendjes water moet halen wil je ook kunnen spelen.
Spelen is lastig met een kan water op je hoofd vandaar dit vest. Het is geheel van recycled material, universeel en ruim voorradig: jerrycan, vrachtwagenzeil en spanband. Gemakkelijk te vervoeren in lege toestand want het is opvouwbaar en je kunt het gevuld dragen aan je lichaam en aan het handvat.